Meedoen

Voor wie?

Voor eenieder die het fijn vind iets anders te ervaren in het leven, en met ons mee wil leven tussen de winterperiode van 15 november tot 15 maart. 

 • voor alleenstaanden en echtparen
 • voor jongeren die behoefte hebben aan bezinning
 • voor eenieder die na een moeilijke periode weer tot zichzelf willen komen
 • voor eenieder die zich verbonden weet en voelt met ons leven in Albanie

  Waar ligt het?


  Wij wonen in de plaats Barbullush in de overkoepelende Gemeente Bushat in Noord-Albanie. De dichtstbijzijnde stad is Shkoder, op 20 minuten rij-afstand. In Barbullush wonen ongeveer 4000 mensen en de plaatselijke bevolking leeft er van kleinschalige landbouw en veeteelt. Het is omgeven door bergen, en de omgeving is zeer geschikt om te wandelen of te fietsen. In Barbullush ga je terug in de tijd, Nederland zo'n 75 jaar geleden. Mensen zijn niet gehaast, en de hele omgeving ademt rust uit. De bevolking van Noord-Albanie is voor het grootste deel Katholiek. In ieder dorp is ook een kerk te vinden, vaak geleid door religieuzen. Ook Barbullush heeft een parochiekerk die geleid wordt door Zusters van het Heilig Hart. Het gehele terrein is rolstoelvriendelijk, en rolstoeltoegankelijk.

  Wat kun je er doen?

  In de wintertijd leven zeer veel Albanese kinderen en ouderen zwaar onder de armoedegrens. In het voorjaar en de zomertijd wordt er veel meer verbouwd, waardoor er seizoensgebonden ondervoeding ontstaat in de wintertijd. Al jarenlang bakken wij in de wintertijd broden voor kinderen en ouderen. De laatste twee winters zijn extreem slecht geweest. Eind 2010 begin 2011 was het de enorme watersnoodramp die ons gebied trof, en afgelopen winter eind 2011 begin 2012 was het extreme sneeuwval. Voor meer informatie over de watersnoodramp, waarbij wij uitgebreid in het nieuws waren in Nederland, kunt u kijken op de website van onze stichting http://www.doeietsgoed.nl U kunt actief meehelpen met het bakken en verstrekken van de broden aan de ouderen en kinderen in nood. Ook het maken van kaarsen behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de Kerstdagen zal er extra aandacht worden besteed aan de kinderen en ouderen in nood.


  Wat kost het?

  Er zijn een aantal gastenkamers beschikbaar in 'Ons Huis' met een Missie. De kamers zijn zeer ruim en voorzien van eigen toilet, douchegelegenheid, verwarming/airconditioning, en mogelijkheid tot het zelf maken van koffie en thee. De gastenkamers bevinden zich in het achterhuis, waar ook de kapel en kaarsenmakerij zich bevinden. Het is een stilteplaats, die zeer geschikt is voor mensen die rust zoeken, maar ook is het een ideale plaats om op vakantie te gaan voor religieuzen, priesters, pastores en predikanten. De kapel mag gebruikt worden voor vieringen, stiltemomenten, gebedsvieringen en meditatieve momenten. Er is een grote zitkamer beschikbaar om rustig te lezen, schrijven en te zitten.

  Televisie is niet aanwezig en ook is 'Ons Huis', met een Missie rookvrij. In het restaurant voor, en buiten mag wel gerookt worden.

  De basisprijs om mee te leven met ons in de wintertijd is op basis van volpension, inclusief koffie/thee en kost is 25,- per dag. Gebruik van linnegoed en wasmachine is inclusief de prijs. Ook de deelname aan activiteiten is inclusief. Het minimum verblijf is 1 week. Maximum verblijf is 3 maanden.

  Ook is ons complex compleet toegangelijk voor mensen in een rolstoel.

  Hoe kom je er?

  Per vliegtuig
  Er gaan nog geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Albanie. Sinds korte tijd wel vanuit Belgie, de stad Brussel. Vanuit Nederland kunt u kijken voor vluchten op http://www.vliegtarieven.nl  of http://www.vliegtickets.nl  Vanaf Brussel zijn er vluchten met Belleair http://www.belleair.eu/belleair-en/index.htm?lang=en en met Jet Air Fly http://www.jetairfly.com 

  Per auto
  Vanaf Nederland naar Albanie is het ruim 2000 kilometer rijden. De route is erg mooi langs de prachtige kustlijn van de voormalig Joegoslavische landen. De meeste mensen rijden het in 3 dagen, en soms in 2 dagen tijd.

  Per fiets
  Er zijn ook zeer veel mensen die ons per fiets bezoeken. Ook dit is natuurlijk een mogelijkheid.

  Openbaar vervoer
  Met de trein naar Italie, en in Bari met de boot over naar de Albanese stad Durres.
  Vanaf daar met minibusjes door naar onze locatie